Назад до Сокови

Јаболко и морков

  • 100% природен сок од цедени јаболка и моркови
  • без додаток на шеќер, вода и конзерванси
  • без концентрат
  • пакување: стаклена амбалажа од 1 Л и 0,2 Л

 

Jabolcelo сок од цедено јаболко и морков

Морковите се богати со витамин А и други минерали и имаат бројни позитивни ефекти врз нашето здравје. Тие го подобруваат видот и штитат од очни болести како ноќно слепило и макуларна дегенерација, го намалуваат ризикот од мозочен удар и помагаат во котролата на дијабетисот.

За да го произведеме сокот од морков и јаболка ние ги избрираме најубавите моркови од градините на Македонија и рачно набрани јаболка од сортите Златен и Црвен делишес, Ајдаред и Грани смит од преспанскиот регион. Сокот содржи 30% моркови и 70%јаболка. Сокот не е направен од концентрат и не содржи адитиви, презервативи, додадени шекери и вода.

Сокот е достапен во стаклено шише од 1литар и 0,2 литри.