Назад до Сокови

Јаболко и вишна

  • 100% природен сок од цедени јаболка и вишни
  • без додаток на шеќер, вода и конзерванси
  • без концентрат
  • пакување: стаклена амбалажа од 1 Л и 0,2 Л

 

Jabolcelo од јаболко и вишна

Вишната e еден од најбогатите извори на Калиум и флавоноидни антиоксиданти во природата. Конзмирањето на вишни има анти-инфламаторно дејство, го подобрува имунитетот и го регулира метаболизмот.

Сокот го произведуваме од ладно цедени вишни и ладно цедени јаболка од сортите Златен и Црвен делишес, Ајдаред и Грани смит од преспансикот регион во Македонија. Сокот содржи 30% вишни и 70% јаболка. Сокот не е направен од концентрат и не содржи адитиви, презервативи, додадени шекери и вода.

Сокот е достапен во стаклено шише од 1л.