Назад до Сокови

Јаболко и аронија

  • 100% природен сок од цедени јаболка и аронија
  • без додаток на шеќер, вода и конзерванси
  • без концентрат
  • пакување: стаклена амбалажа од 1 Л и 0,2 Л

 

Jabolcelo сок од цедено јаболко и аронија

Аронијата е позната како еден од најбогатите природни извори на флавоноидни антиоксиданти и е одличен извор на минерали, витамини и растителни влакна. Поради овие својства аронијата го носи епитетот на супер храна. Нашиот сок е направен од високо квалитетна цедена аронија и јаболка од сортите: Црвен и златен Делишес, Ајдаред и Грани Смит од преспанскиот регион во Македонија. Сокот содржи 20% аронија и 80% јаболка. Сокот од јаболко и аронија не е направен од концентрат и не содржи адитиви, презервативи, додадени шекери и вода.

Сокот е достапен во стаклено шише од 1л и 0,2 л.