Јаболко и ѓумбир
Јаболко и ѓумбир
  • 100% природен сок од цедени јаболка и ѓумбир
  • без додаток на шеќер, вода и конзерванси
  • без концентрат
  • пакување: стаклена амбалажа од 1 Л и 0,2 Л
  Јаболчело сок од цедено јаболко и ѓумбир Ѓумбирот содржи супстанца наречена Ѓумбирол, која има моќни здравствени ефекти и се користи во различни традиционални и алтенативни медицински препарати и третмани. Ѓумбирот помага во работата на органите за варење и во третманот на мачнина. Ѓумбирот го намалува нивото на шеќерот во крвта и го подобрува здравјето на срцето и крвните садови. Неговото анти-инфламаторно дејство помага кај Остео-артритисот и за намалување на болката во мускулите. Сокот на Jabolcelo од јаболко и ѓумбир го произведуваме од 5% ладно цеден ѓумбир и 95% цедени јаболка од сортите Црвен и Златен Делишес, Ајдаред и Грени Смит од преспанскиот регион. Сокот не е направен од концентрат и не содржи адитиви, презервативи, додадени шекери и вода. Сокот е достапен во стаклено шише од 1л и 0,2 литри.  
Повеќе