За нашите производи користиме само најквалитетно овошје рачно одбрано од овоштарниците во Македонија: јаболка од сортите Црвен и златен Делишес, Ајдаред и Грани Смит од преспанскиот регион во Македонија, цвекло, високо квалитетна аронија, ѓумбир, праски од сортата Glo Haven. Се грижиме за квалитетот и го надгледуваме и контролираме потеклото на суровината која ја користиме.

Во процесот на производство овошјето рачно се сортира и складира, се мие и потоа проаѓа втора селекција. Се меша по единствен Јаболчело рецепт, се меле и поминува само процес на ладно цедење без термална или хемиска доработка.

Смесата се чува во резервоари во кои се контролира и потоа се пастеризира на висока температура. На крај добиваме густ сок со одличен вкус кој не содржи адитиви презервативи и додадени шеќери и вода и се пакува во соодветна амбалажа.

Соковите Јаболчело се достапни во два типа на амбалажа: стаклено шише (1 литар и 0,2 литар) и bag in box амбалажа (2 литри).

Bag in box амбалажата поради херметичката затвореност и непропустливост на вентилот кој овозможува испуштање на течноста, а не дзволува навлегување на кислород или бактерии му го продолжува рокот на траење на сокот, како и неговата боја и вкус.Оваа амбалажа е изработена од рециклирани материјали.

Стаклената амбалажа не дозволува оксидација на течноста, овозможува квалитетна заштита и е изработена од рециклирани материјали.

Производите може да се најдат во сите поголеми маркети во Македонија.

Од минатата година Јаболчело се продава во Саудиска Арабија.