Коктел од јаболка и боровинки

posted in: Рецепти | 0
Со наближување на зимските месеци, боровинките се повторно омилени.
За сезонско уживање во вкусовите како и освежување, измешајте сочна боровинка со природен сок од јаболко.
Состојки:
  • 45 мл вотка
  • 120 мл Jabolcelo сок од цедени јаболка
  • 60 мл сок од цедени боровинки
  • Боровинки и рузмарин, за декорација
Начин на подготовка:
  1. Додадете голема коцка мраз во чаша, потоа наполнете ја чашата со вотка, сок од јаболко и сок од боровинка.
  2. Декорирајте со боровинки и рузмарин.
Уживајте!